De modus is een toevoeging aan het nieuwe besturingssysteem waarmee Microsoft de compatibiliteitsperikelen van Vista wil doen vergeten. Samengevat gaat het om een Virtual PC-instance van XP met SP3 (service pack 3) die dan naadloos draait bovenop Windows 7. Het onderliggende oudere besturingssysteem is dus standaard niet zichtbaar, net als de Classic-omgeving in oudere versies van OS X. De XP Mode in Windows 7 is een soort handgreep voor kleine bedrijven, zodat die makkelijker kunnen migreren naar de nieuwe versie, die eind oktober uitkomt.

Functies

Ten opzichte van de bèta heeft Microsoft nog het een en ander toegevoegd. Vermoedelijk blijft het qua functies nu hierbij, tot de komst van Windows 7 zelf. Het is nu mogelijk om ook applicaties die in XP Mode draaien aan te roepen met de jump lists van 7. Usb-apparaten kunnen met de RC ook onzichtbaar worden aangeroepen in XP Mode, dus zonder dat XP schermvullend op de voorgrond treedt.

Ook is het niet meer nodig schijven gedeeld te hebben tussen Windows 7 en XP Mode. Daarnaast krijgen gebruikers meer flexibiliteit in het kiezen van waar bestanden van verschillende XP Mode-applicaties worden weggeschreven.

Gratis download

Uiteindelijk moet XP Mode tegelijkertijd beschikbaar komen met Windows 7, als gratis download voor de varianten Professional, Enterprise en Ultimate van het besturingssysteem. De nu beschikbare RC is compatibel met de RC- en RTM-builds van die Windows 7-uitvoeringen.

Bron: Techworld.nl.