De ontwikkelaar heeft dit voor elkaar gekregen door de bootloader van het toestel te verwijderen en deze te vervangen door Android-recovery-software TWRP. Via deze tool kon de ontwikkelaar een custom-versie van Android 6.0.1 installeren.

Banmeifyouwant laat in twee video's zien hoe de software gestart wordt en voert een benchmark uit met de benchmark-tool Antutu.

Cyanogenmod 13 wordt gestart op een Lumia 525 Antutu Benchmark

Op dit moment wordt alleen de Lumia 525 ondersteund maar de ontwikkelaar sluit niet uit dat er in de toekomst ook andere toestellen kunnen worden gebruikt. De software is verre van af. Nog niet alle onderdelen werken op het toestel wegens de afwezigheid van drivers.

De ontwikkelaar was van plan een installer uit te brengen en de broncode vrij te geven komend weekend. Helaas is z'n testtoestel kapot en zal het project wat vertraging oplopen.

Bootloader

Het verwijderen van de bootloader was voorheen een lastige klus maar waarschijnlijk is dat dankzij het uitlekken van Microsoft's gouden sleutel een stuk makkelijker geworden. Ontwikkelaar Heatcliff74 heeft onlangs de tool, Windows Phone Internals bijgewerkt. Met behulp van deze tool kunnen Windows-smartphones worden geroot, bootloaders worden verwijderd en custon roms worden gebouwd en geflasht.

Heatcliff74 houdt zich verder niet bezig met het Android-verhaal. "Als je [een smartphone met] Android wil, koop een Android-telefoon".

Hoewel banmeifyouwant's oplossing op dit moment alleen nog werkt op een Lumia 525 kan Heatcliff74's tool al gebruikt worden op de Lumia 520, 521, 525, 620, 625, 720, 820, 920, 925, 928, 1020 en 1320.