RHEL versie 4.7 voegt Firefox 3 toe als standaardbrowser, en ook wordt SHA-256 / SHA-512 nu ondersteund voor wachwoordencryptie. De Advanced Intrusion Detection Environment package (aide) voor het testen van het bestandssysteem is erbij gekomen, OpenFabrics Enterprise Distribution is toegevoegd aan comps.xml, en in het geval van virtualisatie wordt paragevirtualiseerde block device nu gebruikt. Per gastdomein kunnen nu meer dan drie VNIF-nummers worden gebruikt. Uiteraard zijn ook updates doorgevoerd aan de kernel en de drivers.

Met RHEL 4.7 is die versie van de commerciële Linuxdistro op weg naar wat Red Hat 'de herfst van zijn lifecycle' noemt. Fase 2, de overgangsfase, zal met 4.8 officieel intreden. Het bedrijf hanteert een lifecycle van zeven jaar . Het vijfde jaar is het moment dat een product in de tweede fase, de overgangsfase, beland. RHEL 4 kwam in de zomer van 2005 op de markt.

De ondersteuning verandert in fase 2 dat de installatie-images niet meer geupdate worden, en geen grote verbeteringen aan de software worden gemaakt. Het backporten van hardwaredrivers zal in dit jaar worden teruggeschroefd. Na fase 2, ongeveer een jaar, komt de software voor ongeveer twee jaar in fase 3 terecht. Dan stoppen ook de kleine tussenreleases en kan het backporten alleen nog via virtualisatie worden bereikt. Patches voor beveiliging en grote bugs blijven dan nog wel verschijnen, en ook is technische ondersteuning nog beschikbaar. Bron: Techworld