Toen Netflix aankondigde Linux eindelijk officieel te ondersteunen sprongen veel Linux-fans een gat in de lucht. Helaas zijn er nog steeds wat restricties van toepassing waardoor het enthousiasme hier en daar wat verminderde. Er zijn namelijk nog steeds enkele (kunstmatige?) restricties van kracht die ervoor zorgen dat dekstop-gebruikers lang niet altijd het maximale uit de dienst kunnen halen.

"Afwijkende" resoluties

Als jouw systeem niet exact aan alle eisen van Netflix voldoet, is de kans groot dat je video's niet op de maximale resolutie kan afspelen. Op dit moment is het bijvoorbeeld alleen mogelijk video's 4K-video's af te spelen als je gebruik maakt van Windows 10 en Microsoft Edge of de officiële Windows 10 Netflix UWP-app.

Gebruikers die Safari gebruiken op macOS, Internet Explorer onder Windows of Google Chrome onder Chrome OS gebruiken kunnen FullHD-video's bekijken (1080p) en in alle andere gevallen zal je het moeten doen met 720p. Slecht nieuws voor Linux-gebruikers dus.

Plug-in

Een ontwikkelaar die zichzelf TrueDead noemt heeft een plug-in gemaakt die om de restricties van Netflix heenwerkt. De plug-in zorgt ervoor dat Netflix-video's in FullHD bekeken kunnen worden en het maakt daarbij niet uit onder welk besturingssysteem je werkt. Door op CTRL-Shift-Alt-S te drukken op de Netflix-pagina kan er gekozen worden voor een hogere bitrate waardoor de video in FullHD kan worden afgespeeld.

De Plug-in is beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox (fork). De ontwikkelaar legt hier uit hoe de plug-in precies werkt.