Een van de door power-users zo gehate gebreken van Windows 8 was dat configuratieopties verdeeld waren over twee interfaces: voor de ene instelling moest je naar de touchinterface, voor de andere naar de 'klassieke' omgeving.

Microsoft heeft in Windows een verborgen feature zitten waarmee je werkelijk alle configuratie-opties onder één dak krijgt. De GodMode zit ook in de huidige versie, zo meldt techblog Redmond Pie. Het is geen instelling die je ergens kunt aanvinken, maar het is heel simpel. Je maakt een nieuwe map aan (rechtermuisknop > Nieuw > Map) en geeft deze als naam GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

De map wordt dan het pictogram GodMode en daarin vind je snelkoppelingen naar alle instellingen-opties die je in Windows 10 hebt.

Programmabeheer, opties voor de verkenner en internetopties staan hier bijvoorbeeld in de lijst, maar ook de eventmanager, managementconsole, ODBC-koppelingen, omgevingsvariabelen en andere onderdelen uit de systeembeheertools staan hier netjes op een rij.

(Klik voor groot) Update 16.21 uur: Enkele aanpassingen in de tekst naar aanleiding van diverse oplettende lezers die erop wijzen dat de feature al langer bestond.