Als je benieuwd bent naar hoe dit gaat werken, dan hoef je niet perse te wachten tot de Play Store naar je Chromebook komt. Je kunt ook de video bekijken die Google-ontwikkelaars vrijdag op Youtube hebben gezet. Daarin laten ze wat meer zien.

De 23 minuten durende video geeft je een overzicht van hoe Android-apps gaan werken in Chrome OS (ga naar ongeveer 5 minuten om direct tot de kern van de zaak te komen). In de presentatie benadrukt Google hoe naadloos Android-apps aansluiten op Chrome OS: zo zullen bijvoorbeeld de notificaties van Android-apps verschijnen als Chrome OS-notificaties in de rechter onderhoek van het scherm.


Waarom zou je?

Overigens zijn er best redenen te bedenken waarom je helemaal geen Android-apps wil draaien op je Chromebook. Zo zegt Engadget dat Android-apps waarschijnlijk niet echt fijn zullen werken, doordat ze op een Chromebook het touchscreen missen. En we moeten er ook bij zeggen dat niet alle Chromebooks ondersteuning gaan krijgen van Android-apps.

De Android-apps zullen overigens pas in de herfst van dit jaar in Chrome OS verschijnen. Als je voor die tijd al wilt spelen met Android-apps in Chrome OS, probeer dan Goolgle's ARC Welder tool. Het is een development tool, en het werkt niet even goed als Google het liet zien op I/O, maar het laat wel zien hoe Android-apps op Chrome OS eruit zullen zien.