"Het is net een iPad Air 2 die bij zijn hoeken is gepakt en vervolgens uitgerekt. Het vasthouden met één hand wordt heel snel oncomfortabel." - Ars Technica.

"Het multitasken moet nog wel worden verbeterd. Met het Smart Keyboard kan je ruwweg bijna soms een notebookervaring krijgen." - Weer Ars Technica.

"De batterijduur van de iPad Pro is prima, maar niet indrukwekkend. Het duurt wel vier en een half uur voordat de batterij weer volledig is opgeladen." - Opnieuw Ars Technica.

"Het is duur. De prijs is die van een apparaat dat je als eerste voorkeur zou gebruiken, zoals een Ultrabook." - Ars Technica gaat nog even door.

"Ik heb onverwacht grote moeite om me voor te stellen dat je als gebruiker van de iPad Pro de computer voortaan negeert, zoals Tim Cook denkt." - Het slot van Ars Technica.

"Toen Apple de eerste iPad in 2010 op de markt bracht was dat eigenlijk gewoon een grote iPhone" - John Gruber bij Daring Fireball.

"We zijn op een keerpunt beland in de geschiedenis: Het einde van de totale x86-architectuur is in zicht" - Weer John Gruber.

"Bij de iPad Pro is het toetsenbord zelfs nog belangrijker dan bij de MacBook, en dat valt nog tegen" - Toch een kritische noot van John Gruber.

"De iPad Pro is voor mij een nieuw begin van computing. In de toekomst hebben massaproducten in computing geen muisaanwijzer of x86-processor meer nodig" - John Gruber is duidelijk klaar met x86.

"Dit hebben we toch al gezien, en dat heette Surface RT" - Paul Thurrott van thurrott.com.

"O wacht, toch niet. Surface RT was veel krachtiger! Sorry, mijn fout" - Paul Thurrott beantwoordt zijn eigen vraag.

"Waarom heeft Apple nu echt de iPad Pro gemaakt? Daar zijn ze niet duidelijk over. Waar het echt om gaat is dat er een markt is voor 2 in 1-apparaten, en dat is de zakelijke markt. " - Paul Thurrot opnieuw.

"En die markt is historisch gezien het terrein van Microsoft. Een telefoon die kan functioneren als een computer is op velerlei manieren handiger dan een tablet die je kan omtoveren in een computer. Het is een grotere markt." - Paul Thurrott uitsmijter.

"Developers, developers, developers, zoals een ex-CEO ooit eens zei. De iPad en de iPad Pro hebben een nog steeds groeiende App Store." - Techondernemer Darren Cohen als antwoord op Turret.

"Tim Cook heeft gelijk dat dit de toekomst van computing is voor veel mensen. Dat gaat gebeuren en Microsoft wist dat dat gaat gebeuren. Maar Apple heeft iets wat Microsoft nooit heeft gehad en dat is een ecosysteem dat ten grondslag ligt aan dit soort apparaten." - Weer Cohen.