De Iconia B1 is een 7 inch tablet (1024x600 resolutie) met een 1,2 GHz processor en Android als besturingssysteem. Daarmee lijkt het product op de Kindle Fire van Amazon, schrijft All Things D, het techweblog van de Wall Street Journal. De schrijver van het stuk baseert zich op anonieme bronnen binnen het bedrijf.

De prijs van 99 dollar is vooralsnog een richtprijs; de werkelijke verkoopprijs wordt per land bepaald volgens de bron van het verhaal. Het apparaat zou al ter goedkeuring zijn ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission, die bekijkt of het voldoet aan alle standaarden die gelden voor de Amerikaanse markt. Daarmee is nog niet gezegd dat het ook op de Amerikaanse markt wordt uitgebracht. De Iconia B1 zou voor opkomende markten, zoals China, zijn bedoeld.

Nexus 10 zorgt voor doorbraak

De ontwikkeling van de goedkope tablet werd dit najaar ingegeven door de komst van de Nexus 10, wat een nieuwe stap markeerde in de betaalbaarheid van tablets. Dat veranderde volgens de zegsman van Acer het beleid binnen de leverancier, waar eerst alleen maar werd gemikt op duurdere producten met meer marge.

Beeldmateriaal van de nieuwe tablet kwam eerder deze maand op een Servisch forum terecht, bericht de WSJ. Volgens een woordvoerder van Acer wordt er binnen het bedrijf ook gedacht aan een goedkopere tablet op basis van Intel met Windows 8. De huidige producten met Windows 8 en RT worden als te duur ervaren,