Met elektronicabeurs Computex om de hoek neemt Acer alvast een voorschot door nieuwe tablets en Ultrabooks aan te kondigen. De fabrikant komt met twee Windows 8-tablets, waarvan er één een toetsenbord-dock heeft. De twee dunne Ultrabooks hebben allebei een touchscreen.

De Iconia W510 is een tablet van 10,1 inch met een toetsenbord dat aan de tablet vast te klikken is. Met het dock kan de accuduur volgens de producent worden vergroot naar 18 uur. De tweede tablet, Iconia W700, is 11,6 inch groot en heeft een full-hd-scherm. Daarnaast is deze tablet uitgerust met een Ivy Bridge-processor.

Ultrabooks

De twee Ultrabooks zijn onderdeel van de Aspire S7-serie. Het ene model is 11,6 inch en de andere 13,3 inch groot. De grote variant kan 180 graden worden opengeklapt. De Ultrabooks moeten volgens Acer tussen de 999 en 1799 dollar gaan kosten.

Acer hoopt de pc-wereld opnieuw de wind in de rug te blazen met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. “Windows 8 is een doorbraak en alle eindgebruikers gaan daarvan profiteren", zegt Acer-ceo JT Wang.