Het patent, Transitioning between modes of input geheten, gaat in op de mogelijkheden een reguliere iMac te veranderen in een grootformaat iPad. In ‘gewoon’ gebruik wordt de input van gegevens gedaan via externe invoerapparaten als een toetsenbord of een muis (high resolution input mode), terwijl in een andere stand gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van een aanraakscherm (low resolution input mode).

De twee user interfaces (ui) moeten met elkaar communiceren op het moment dat de stand van het scherm verandert, zodat de gebruiker door kan gaan met zijn activiteiten. De verandering in de stand van het scherm wordt opgemerkt door sensoren.

Illustraties

WIPO, wat staat voor World Intellectual Property Organization, heeft de patentaanvraag een jaar geleden van Apple ontvangen. Het patent is als eerste opgemerkt door de site Patently Apple. Dat heeft tevens een aantal illustraties weten te bemachtigen, waarin uitgelegd wordt hoe het beeldscherm kan worden gekanteld.

Het beeldscherm staat op een soort statief en is daarmee verbonden met de eigenlijke computer. In een schema wordt uitgelegd hoe de logische processen van het patent in elkaar zitten. Een ander beeld laat zien hoe een MacBook kan worden veranderd in een tablet pc.

iMac met 22 inch screen

Begin dit jaar meldde DigiTimes al dat Apple werkte aan een iMac met 22 inch touchscreen. Die zou nog dit jaar op de markt komen. Onduidelijk is of dat product de technische uitwerkingen van het patent meekrijgt.