Op de vraag van website Pocketlint of het Canadese bedrijf overweegt opnieuw een poging te wagen in de tabletmarkt, antwoordde Mahieu: "Ja." Toch zal het niet in de komende maanden gaan gebeuren, lichtte hij verder toe.

In het interview, dat plaatsvond op de Mobile World Congress beurs in Barcelona, zei Mahieu verder: "Toen we de PlayBook uitbrachten, hield iedereen ervan, ondanks dat het een feit is dat het apparaat geen groot succes was. Het zou me niet verbazen als ik je tijdens een volgende afspraak een nieuwe tablet laat zien. We hebben mogelijkheden op dat gebied, maar we zijn er nu nog niet klaar voor. We hebben meer tijd nodig."

OK hardware, maar de rest...

De eerste BlackBerry PlayBook verscheen in mei 2011 en werd door recensenten onthaald als een goede tablet, maar wist qua verkoopcijfers niet te imponeren. De kritiek op het apparaat concentreerde zich rond het exotische besturingssysteem QNX, dat maakte dat er bij de aftrap weinig apps beschikbaar waren en de werking van het toestel gewenning behoefde. Ook het feit dat het apparaat in de eerste versies niet kon e-mailen zonder tussenkomst van een BlackBerry smartphone zette veel kwaad bloed.