Google-medewerker François Beaufort meldt dat de ontwikkelaarsversie van Chrome OS een virtueel toetsenbord heeft gekregen. Daardoor zou Google's besturingssysteem ook geschikt worden voor tablets. Het virtuele toetsenbord bevat bijna alle toetsen die ook in het fysieke toetsenbord zitten, waaronder de mogelijkheid om de helderheid van het scherm aan te passen. Nog niet alle toetsen zijn actief, omdat het Chromium-team er nog aan werkt.

Volgens Beaufort komt er ook ondersteuning van nieuwe multitouch-gebaren. Zo is het mogelijk om een overzicht van alle open tabs of apps op te roepen door met drie vingers van boven naar beneden te vegen.

Intel Bay Trail

Chrome OS wordt momenteel al getest op een nieuw testboard met een nieuwe Intel Bay Trail-chip, die zowel voor laptops als tablets is te gebruiken. Dat duidt eveneens op de mogelijke komst van Chrome OS-tablets.

De huidige Chromebooks hebben meestal alleen een fysiek toetsenbord. Alleen de high-end Chromebook Pixel, die in Nederland nog niet verkrijgbaar is, heeft een touchscreen. De huidige Chromebooks gebruiken zowel Intel-processoren als ARM-chips. Eind 2010 dook al het gerucht op dat Google met een Chrome OS-tablet zou komen. Tot nu toe introduceerde Google alleen tablets met Android.