De nieuwe, kleinere iPad heeft zoals verwacht dezelfde beeldresolutie als de al bestaande iPad 2. Door het keinere schermformaat heeft de mini wel een hoger beelddichtheid: 163 ppi (pixels per inch) versus 132 ppi voor de iPad 2. Die voorganger van de iPad 3 en de nu net onthulde vierde generatie blijft nog in het assortiment van Apple.

Apps gelijk beschikbaar

De iPad 4 heeft een snellere processor, maar net als de directe voorganger wel een Retina-scherm. Het 9,7 inch scherm haalt een resolutie van 2048 bij 1536 pixels en heeft daarmee een ppi van 264. Doordat Apple de iPad mini qua resolutie gelijkhoudt aan oudere iPads én het blijvende instapmodel werken de al bestaande apps (ruim 275.000 stuks) gewoon op de nieuwe tablet. De onlangs aangekondigde iPhone 5 heeft een wat hoger scherm, waar bestaande apps zonder aanpassing geen volledig gebruik van maken.

De mini is verkrijgbaar in twaalf verschillende uitvoeringen. Namelijk met drie 'maten' opslagcapaciteit: 16, 32 of 64 GB. Daarnaast in zwart (met slate; leigrijs) of wit (met zilver). En tenslotte met alleen WiFi of ook met draadloze verbindingen via diverse 3G- en 4G-technologieën, zoals UMTS, HSPA+, DC-HSDPA en LTE.