De tablet heeft een 10,1 inch scherm dat een HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels haalt. Ter bescherming zit er Gorilla Glass 2 op het multitouch-scherm. De Lumia 2520 draait de nieuwe 8.1-versie van Windows RT, wat een afgeslankte variant is van Windows 8. RT draait op ARM-processors en is dus niet compatibel met reguliere Windows-programma's (die zijn gemaakt voor x86-processors).

Lumia-tablet versus Surface 2

De RT-tablet van Nokia is ook verkrijgbaar met een keyboardcover (het Nokia Power Keyboard) dat gelijk dienst doet als stand. De tablet valt dan schuin rechtop te zetten om op een tafel of bureau te worden gebruikt als laptop. Deze accessoire heeft twee USB-poorten en een ingebouwde accu die vijf uur extra werktijd moet bieden. Voor alleen de tablet claimt Nokia een batterijduur van tien uur. Voor opladen is er een 'turbo-boost' waarmee de accu binnen één uur op 80 procent zit.

Nokia onthult zijn eigen tablet precies op de dag dat Microsoft de tweede generatie van zíjn eigen tablet uitbrengt. De Surface 2, verkrijgbaar in een 'pc-variant' met Windows 8 Pro en in een ARM-variant met Windows RT, gaat vandaag ook in Nederland in de verkoop. Microsoft neemt Nokia's divisie voor mobiele apparaten over en krijgt daarmee naast de Lumia-smartphones ook deze nieuwe tablet in huis.