De Streak is een afwijkend model tablet, met een vijf inch scherm. Daarbij komt het als model tussen de gangbare smartphones en tablets in. De introductie van de Streak is flink vertraagd. In mei zei Michael Dell tijdens een conferentie van technologiepartner Citrix dat het apparaat al in juni in Europa zou worden gelanceerd. De reden voor dat uitstel is onbekend gebleven.

Niet alleen de vertraging maar ook de specificaties van het model roepen vraagtekens op. Zo wordt de Streak gelanceerd met het zeer verouderde besturingssysteem Android 1.6. de over-the-air upgrade naar Android 2.2 komt later dit jaar, schrijft een Dell-medewerker in een weblog.

Prijzig

Daarnaast is het de vraag of de grootte van het beeldscherm zal aanslaan bij de consument. Verder is daar de prijs. De Streak wordt in Duitsland en Frankrijk los verkocht voor 599 euro. Dell verkoopt de tablet rechtstreeks via de eigen lokale websites of via partners. In Engeland wordt het ook verkocht met een telefoonabonnement van O2 of via Carphone Warehouse. In Duitsland is er een samenwerking met Media Markt, in Frankrijk met The Phonehouse.

Eerder waren er geruchten dat Dell in Nederland al een overeenkomst zou hebben met Vodafone, maar dat wordt door een woordvoerster van Dell Nederland met klem ontkend. Ook zou nog niet bekend zijn of het apparaat los wordt verkocht, via een operator of beide.