Dell geeft in een artikel in The Guardian toe dat de verkopen van Windows 8-tablets tot nu toe zeer bescheiden is, maar de vraag vanuit het bedrijfsleven belooft volgens de producent veel voor de toekomst.

In de krant zegt Sam Burd, de vicevoorzitter personal computing bij Dell dat de vraag uit het bedrijfsleven “pretty exciting” is. Dell heeft tot nu toe hoogstens “enkele honderdduizenden” tablets verkocht volgens Burd. Het gaat dan om de XPS-10/12 en de Latitude 10.

Windows 8.1 legt nadruk op zakelijk

De upgrade van Microsoft naar Windows 8.1 met nog meer nadruk op zakelijk gebruik moet de tablets meer aantrekkingskracht geven voor het bedrijfsleven. Dat is overigens wel nodig voor leveranciers als Dell. Het bedrijf zag in de maanden maart tot en met mei zijn inkomsten uit pc-verkopen met 9 procent dalen vergeleken met het jaar ervoor. De winst kromp met 65 procent in. Dell haalt nu winstmarges van 2,5 procent.

“Het bedrijfsleven is traag in het overstappen naar een nieuw besturingssysteem”, zegt Burd. “Het gaat even duren maar in enkele jaren zullen we ervaren dat het echt gaat gebeuren. Tablets hebben echt een goedverkopende Windows 8 nodig. Dan worden tablets echt een belangrijk onderdeel van de computing business.”