Samsung geeft zijn Android-tablet een upgrade, zo heeft de fabrikant zondagavond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt. De Galaxy Tab 10.1, zoals het model heet, heeft een groter scherm. De naam zegt het al: 10 inch in plaats van het 7 inch display in de eerste Galaxy Tab.

Honeycomb is genoeg

De nieuwe tablet werkt met de speciale tableteditie van Android, Honeycomb. Samsung heeft dit keer niet zijn eigen interface over Android heen geïnstalleerd. De 7 inch tablet Galaxy Tab werkte nog met Android 2.2 en is sinds november te koop. De Galaxy Tab was tot nu toe de grootste concurrent van de iPad. Veel andere fabrikanten brengen de komende maanden ook tablets met Android Honeycomb op de markt.

De Tab 10.1 heeft een 1280 x 800 resolutie en een dual-core 1GHz processor. Hij beschikt over een 8 megapixel camera aan de voorkant met hd-video-opname. De frontcamera biedt 2 megapixel voor onder meer videobellen. De Tab 10.1 is dunner en lichter dan de iPad: 10,9 mm en 599 gram. De tablet ondersteunt de mobiel internetstandaard HSPA+. Verbinden kan ook via WiFi en Bluetooth 2.1.

Galaxy S

Samsung komt ook met een opvolger van de smartphone Galaxy S. De Galaxy S II heeft Android 2.3 met Samsungs eigen interface. Hij heeft een iets groter scherm (4,3 inch), een scherper beeld (super amoled plus) en verbindt via WiFi b/g/n, HPSA+ en Bluetooth 3.0.

Samsung werkt ook aan een autostereoscopisch 3d-scherm voor mobieltjes, schrijft Engadget. Daarmee volgt de fabrikant zijn concurrent LG, die in Barcelona een 3d-smartphone, de Optimus 3D, presenteert.