De notebookmakers klagen tegen de Taiwanese publicatie DigiTimes dat zij merken dat Google zijn focus legt op smartphonemakers die bezig zijn met de ontwikkeling van tablets die gebruik maken van Android 3.0. Daartoe behoren Motorola, HTC, Samsung, LG Electronics en Nokia.

De notebookmakers, die ook graag die markt in willen, vrezen nu vertraging van de marktintroductie van hun modellen. Dat komt vooral omdat ze achterstand oplopen in de ontwikkeling van hun Android-versies, die afgestemd moeten worden op de hardware, maar ook een eigen interface (kunnen) krijgen.

Druk van concurrentie wordt groot

De leveranciers zien zich al geconfronteerd met mindere netbookverkopen door de concurrentie met tablets, maar ook met hun lager geprijsde notebooks en zelfs all-in-one pc’s, schrijft DigiTimes. De druk wordt daardoor groot.

De eerste golf tablets van de smartphoneleveranciers staat voor februari op stapel. De notebookmakers komen met hun tablets pas tegen het einde van maart op de markt. Verwacht wordt dat de notebookleveranciers toch al een kleinere rol op de tabletmarkt zullen spelen ten opzichte van de smartphonebedrijven.