Computerproducent Asus had al aangekondigd dat het de Google-tablet zelf zou uitbrengen in andere landen. Voor bestelling bij Google is het 7 inch Android-apparaat alleen te verkrijgen in de Verenigde Staten. Daar heeft de uitvoering met 16 GB opslagruimte een prijskaartje van 249 dollar, terwijl de instapuitvoering met 8 GB voor 199 dollar van de hand gaat.

Vanaf vandaag

In Nederland is de Nexus 7 vanaf vandaag te koop voor 249 euro. De Amerikaanse prijs van 249 dollar komt omgerekend neer op zo'n 200 euro, maar Amerikaanse prijzen zijn exclusief BTW omdat die per staat uiteenloopt. Asus verkoopt zijn WiFi-tablet met de nieuwste Android-versie (4.1, Jelly Bean) via winkelketens als BCC, Dixons, Dynabyte, Media Markt, MyCom, Paradigit en Saturn.

De Nexus 7 is gezamenlijk door Google en Asus ontwikkeld en is volgens diverse reviews zowel goedkoop als goed. Het apparaat heeft een quadcore Tegra3-processor van Nvidia, een IPS-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een ruime inkijkhoek, een 10,5 millimeter dun ontwerp, en een gewicht van slechts 340 gram.

Muziek- en filmwinkel

De pronktablet voor Jelly Bean is vooral bedoeld om Google's diverse online-diensten te promoten. Een deel daarvan, zoals de clouds voor muziek en films, zijn buiten de VS nog niet verkrijgbaar. Het is nog altijd niet bekend of en wanneer dat wel gaat gebeuren. Volgens geruchten is er nog een uitvoering van de Nexus 7 met 3G in de maak.