De SlateBook X2 volgt op de goedkope Slate 7 waarmee HP een prijsoffensief is begonnen. De hybride laptoptablet die de pc-maker nu onthuld, is niet direct een prijsvechter. De Amerikaanse prijs voor de 10 inch laptop met ontkoppelbaar keyboarddock bedraagt 480 dollar.

Aangepast Android

Het apparaat is alleen als laptopcombinatie te koop; het zelfstandig functionerende tabletdeel wordt niet los verkocht. De verkoop begint deze zomer in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk is dat pas in augustus, meldt HP in een blogpost. Het is nog niet bekend of en wanneer HP het hybride apparaat uitbrengt in Europa.

HP heeft Android (versie 4.2.2, Jelly Bean) voorzien van eigen aanvullingen om het mobiele besturingssysteem beter geschikt te maken voor 'computergebruik'. Android is van origine ontworpen voor smartphones en later aangepast om ook op tablets tot zijn recht te komen. HP heeft de gebruikersinterface licht aangepast en functies toegevoegd zoals een bestandsbeheerder, meldt de internationale News Service van Webwereld-uitgever IDG.

Office-compatibel

Verder heeft de SlateBook X2 software aan boord om documenten en presentaties te maken die compatibel zijn met Microsoft Office. De processor is een quadcore Tegra 4-processor van Nvidia. Het 10 inch scherm haalt een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en de twee accu's (één in het tabletdeel en één in het keyboarddock) halen samen een batterijduur van 12 tot 14 uur. Het toetsenborddeel heeft USB-poorten om randapparatuur op aan te sluiten.