De zogeheten slate van HP lijkt een antwoord op de langverwachte tablet van Apple, maar volgens de pc-producent is dat niet het geval. Chief technology officer (cto) Phil McKinney van HP zegt tegen Webwereld dat het prototype van de tablet twee jaar terug al af was.

Duur, en Vista

Sindsdien heeft de maker het bewust onder de pet gehouden. De HP Slate zou in 2008 namelijk tussen de 1300 en 1500 dollar hebben gekost, vertelt McKinney. "Stel je eens voor hoe de reactie van consumenten daarop was geweest."

Bovendien zou het dan Windows Vista draaien, wat impopulair was en toen nog geen ingebouwde ondersteuning had voor multitouch-bediening. "We wisten in 2008 dat Microsoft Windows 7 uit zou brengen, we kenden de planning van Intel met Atom, dus we hebben ervoor gekozen om te wachten."

Intel Atom-processor

McKinney wil vervolgens niet bevestigen of ontkennen dat de HP Slate op de Atom-processor draait. Dat is nog niet officieel bekendgemaakt, maar zijn uitspraak over de planning in 2008 spreekt boekdelen. Uiteindelijk is de HP-tablet in januari getoond door Microsoft-ceo Steve Ballmer op de Consumer Electronics Show te Las Vegas.