HP brengt toch tablet-pc's uit met Windows 7, zo blijkt uit een productpagina die gevonden werd door CrunchGear. Eerder bleek al dat de computerfabrikant liever kiest voor WebOS van het overgenomen Palm en Windows 7 in plaats van Android als besturingssysteem voor de Slate. Een nieuwe pagina op de HP-site vermeldt dat de Slate 500 een 8,9 inch scherm heeft en een 1,6 Ghz-processor. Van de Slate 500 vermeldt HP acht versies. De andere HP-tablet met Web OS lijkt de naam PalmPad te krijgen en beschikt over Wacom-tabletachtige peninvoer.

Ook bij Asus wordt bekend gemaakt dat de Eee Pad toch de beschikking over Google Android. Eerder was de Taiwanese fabrikant van plan om de tablet met 10 inch scherm uit te brengen met een tabletversie van Windows CE. Dat meldt de site Netbook News op basis van gesprekken met het Eee Pad-team. Het is nog niet bekend welke versie van Android de Eee Pad EP101TC zal draaien. De tablet verschijnt pas begin 2011 en zou daarmee wellicht al gereed zijn voor Android 3.0, bijgenaamd Gingerbread.

Windows Embedded

Asus toonde de EP101TC nog tijdens de Computex-beurs in Taiwan begin juni. De tablet zou gaan werken met het nieuwe Windows Embedded Compact 7, een gestripte Windows-versie bedoeld voor kleinere, lichte apparaten zoals tablets. Het systeem deelt code die ook Windows Phone 7 gebruikt.

Asus heeft overigens ook een 12-inch model met Windows 7 in voorbereiding. Deze EP121 werkt met Intel Core 2 Duo-chips en krijgt een optioneel dockingstation met toetsenbord. De EeePads gaan tussen de 400 en 500 dollar kosten.

Lenovo's LePad

Steeds meer tabletfabrikanten kiezen voor Android. Ook Lenovo bevestigt de komst van een tablet met Google's mobiele besturingssysteem. Deze LePad verschijnt nog voor de jaarwisseling. Volgens Lenovo laat Apple een flink deel van de Aziatische tabletmarkt, met name in China, links liggen. Met de LePad wil het bedrijf daar gebruik van maken, aldus Lenovo-manager Liu Jun tegen de Financial Times.