Na de goedkopere Slate 7-tablet waarmee HP de Android-markt betrad, zit het tweede apparaat dat het Google-besturingssysteem draait in het duurdere segment. De tablet, die via een handig keyboarddock (inclusief tweede accu) eenvoudig is om te toveren in een laptop, gaat in Nederland vanaf deze maand van de hand voor 539 euro.

De convertible (foto's) is voorzien van Android-versie 4.2.2 (Jelly Bean) met enkele eigen aanvullingen om het mobiele besturingssysteem beter geschikt te maken voor 'computergebruik'. HP heeft de gebruikersinterface licht aangepast en functies toegevoegd zoals een bestandsbeheerder.

Positief zijn de batterijduur van 12 tot 14 uur en de toevoeging van meerdere aansluitingen waaronder een standaard HDMI-aansluiting, concludeert Armando Rodriguez in de video. Negatief is de prijs-kwaliteitsverhouding en het feit dat je geen keuze krijgt om alleen het tablet-gedeelte te kopen. De SlateBook X2 voldoet in zijn ogen – zoals wel meerdere hybrid-pc’s - niet als tablet en niet als laptop.