De HP Slate 7 draagt de productnaam van HP's Windows-tablets, waarvan het eerste exemplaar nog vóór de iPad 1 is onthuld. Nu gaat HP, dat tussentijds smartphonemaker Palm heeft opgekocht, alsnog voor Google's Android. Versie 4.1 van dat mobiele besturingssysteem draait op de goedkope 7,0 inch tablet die HP in februari heeft aangekondigd en die het nu uitbrengt.

Begin mei hier?

De fabrikant brengt de Slate 7 eerst uit in zijn thuismarkt de Verenigde Staten, waar het 170 dollar kost. Andere markten volgen later, maar het is nu nog niet bekend welke landen wanneer aan de beurt zijn. Groot-Brittannië krijgt de 7 inch HP-tablet begin mei, weet de Indiase Android-nieuwssite AndroidOS.in te melden.

De Slate 7 heeft een 7 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De processor is een dualcore Cortex A9 ARM-processor op een kloksnelheid van 1,6 GHz. De achtercamera heeft een resolutie van 3 megapixel, terwijl de frontcamera het met VGA (0,3 megapixel) moet doen. Het apparaat heeft 1 GB aan geheugen, 8 GB aan opslagruimte en een insteekslot voor een microSD-geheugenkaart.