Het Koreaanse bedrijf plant in het laatste kwartaal van 2010 de wereldwijde lancering van de nieuwe tablet pc, die aan de Optimus-serie zal worden toegevoegd. Dat heeft Chang Ma, vice president marketing van LG's mobile-devices divisie, bekend gemaakt.

De eerste LG tablet pc, die draait op Google's Android software, onderscheidt zich van de Apple iPad doordat deze met name is ontworpen om ook content te creëren, in plaats van die alleen maar weer te geven, zei Ma in een interview met The Wall Street Journal.

Tablet kan content maken

Volgens hem is de iPad een geweldig apparaat, maar kan hij er niet veel mee doen. "Onze tablet pc kan meer dan de iPad", zegt Ma tegen de WSJ. De LG-tablet is voorzien van mogelijkheden om content te maken, zoals teksten schrijven, video-editing en programma's schrijven. De tablet zal voorzien zijn van wat Ma noemde "high-end features and new benefits", die gericht zijn op productiviteit.

De VS vormen een zeer belangrijke markt voor de nieuwe tablet pc, maar Ma ging vooralsnog niet in op de vraag of een van de grote providers betrokken zal worden bij de distributie.

Smartphonegolf

Het elektronicabedrijf brengt binnenkort een tiental nieuwe smartphones op de markt. LG is een relatieve laatkomer op de smartphone-markt en wil met de verkoop van 5 miljoen stuks van de nieuwe modellen voor het eind van dit jaar een forse inhaalslag maken.

LG zit momenteel in een lastig parket. Hoewel het in aantallen nog steeds de derde plaats op de wereldmarkt voor mobieltjes inneemt, heeft het een achterstand opgelopen in het veel lucratievere smartphonesegment, waarin bedrijven als Apple en HTC een veel groter marktaandeel hebben.

Verkoop ingezakt

Volgens Gartner had LG in het tweede kwartaal van dit jaar slechts 1,2 procent marktaandeel in het smartphone-segment. Dat moest het bedrijf erkennen toen het in bekend maakte dat de verkoop van mobieltjes in het tweede kwartaal met 31 procent was ingezakt, het grootste kwartaalverlies in de afgelopen 8 jaar.

Maar volgens Ma is het nog niet te laat voor LG, de echte race moet volgens hem nog beginnen. LG zet, net als enkele andere fabrikanten, in op het Android operating systeem om het tij te keren. In september vindt de herlancering van de Optimus smartphone lijn plaats, waarbij het vlaggenschip, de Optimus One, via 120 operators gaat worden verkocht.

Hoewel de Optimus One het belangrijkste model in de serie is, beschouwt Ma het vooral ook als 'instap-model' voor mensen die voor het eerst een smartphone willen aanschaffen.

Nvidia dual-core

LG zet niet al haar kaarten op één model en is van plan om een reeks modellen te leveren die inspelen op de behoeften van diverse soorten gebruikers. Komende maanden lanceert het bedrijf toestellen die zijn uitgerust met de Nvidia dual-core processor.

Daarnaast wil het agressief investeren in 4G technologie. Begin volgend jaar wil LG ook een smartphone op de markt brengen die is ontwikkeld om ook op langere termijn met de technologische ontwikkeligen mee te kunnen evolueren.

Meer geld

LG's inhaalslag, waarbij het R&D-budget met een derde is verhoogd en meer geld voor marketing is gereserveerd, betekent wel dat het nog wel tot volgend voorjaar zal duren voordat de ooit zo glorieuze mobile-devices divisie weer uit de rode cijfers zal zijn.

"We zullen door de zure appel heen moeten bijten, maar ik heb goede hoop dat we na het vierde kwartaal een omslagpunt hebben bereikt," denkt Ma.

Bron: Channelworld.nl