Volgens Reuters, die zich baseert op niet nader aangeduide bronnen, heeft Samsung verrassenderwijs gekozen voor Intel als chipleverancier in plaats van de tot nu toe gebruikte ARM-technologie (Samsung Exynos, Nvidia Tegra 2, Texas Instruments).

De Galaxy Tab 3-tablet krijgt daarmee een processor die zwaarder werk aankan, maar daardoor wel meer energie verbruikt. Intel belooft met de Clover Trail-chip wel een betere energie-efficiëntie dan wat de voorgaande mobiele chips konden leveren.

Intel heeft het succes nodig

Intel beloofde een half jaar geleden de nieuwe Atoms klaar te maken voor Android, hoewel het in eerste instantie mikte op de samenwerking met Microsoft voor Windows 8. Maar dat komt niet echt van de grond en Intel heeft broodnodig succes nodig op de mobiele markt.

De Intel-chip zou op zijn minst in één van de versies van de Galaxy Tab 3 komen. Het is voor Samsung niet ongebruikelijk dat per werelddeel of land wordt gekozen voor gebruik van verschillende chipsets. Zo is de onlangs uitgebrachte Galaxy S4 verkrijgbaar met de eigen octocore chip Exynos of de quadcore van leverancier Qualcomm.