Alhoewel de geruchten al tijden rondzingen, lijkt het erop dat Apple eind januari een nieuw product zal presenteren, vermoedelijk een tablet-pc. Het gaat om een soort supersized iPhone met alleen een touchscreen, in elk geval zonder toetsenbord.

Koersexplosie

Een correspondent van de Financial Times meldde dat Apple een cultureel centrum in San Fransisco heeft afgehuurd voor 26 januari. In het bericht wordt ook een financieel analist aangehaald die met 75 procent zekerheid weet dat dit event inderdaad op de rol staat. De kans dat daar de Apple tablet wordt gelanceerd wordt geschat op 50 procent.

Dat nieuws, in combinatie met de reeds langer aanzwellende geruchten over de 'iTablet' was voldoende om beurshandelaren op Wall Street te overtuigen: de aandelenkoers van het bedrijf uit Cupertino sprong donderdag naar een nog nooit vertoonde hoogte van bijna 210 dollar. Ter vergelijking: een jaar geleden, rond de ziekmelding van topman Steve Jobs, schommelde de koers tussen de 80 en 90 dollar.

7 inch, 10 inch

De aankomende Apple tablet zou een 7 inch scherm hebben, globaal het formaat scherm wat de huidige e-readers ook hebben. Dat meldde het weblog BoyGeniusReport op basis van anonieme bronnen. Maar mogelijk komt er ook een 10 inch exemplaar uit, wat meer in lijn is met eerdere speculaties. Apple zelf houdt uiteraard de kaken stijf op elkaar.