Criminelen hebben twee pallets met in totaal 3600 iPad Mini's gestolen uit een loods op het vliegveld JFK in New York. Ze werden gestoord en moesten drie andere pallets die klaarstonden laten staan. Ze hadden net tijd om twee pallets in te laden in een truck. De politie vermoedt dat de dieven informatie hebben gekregen van een werknemer op het vliegveld en ondervraagt nu personeel, waarbij tot nu toe drie mensen aan een leugendetector zijn onderworpen, meldt de New York Post. De gestolen iPads waren net gearriveerd vanuit China en zouden via JFK worden verspreid over heel de Verenigde Staten.

Google mogelijk in telefonienetwerken

Google is in gesprek met de Amerikaanse leverancier van satelliet-TV-diensten Dish Network om gezamenlijk een draadloos netwerk op te zetten dat zou moeten concurreren met AT&T en Verizon Wireless. Dat schrijft de Wall Street Journal. Dish is in het bezit van vergunningen in het draadloze spectrum en zoekt een partner om mobiele telefonie en internetdiensten in de markt te zetten. De gesprekken met Google zijn nog in een oriënterende fase en kunnen nog leiden tot niets. Wel geeft het aan dat Google naast zijn intrede in glasvezelkabel (in Kansas City) verder rondkijkt naar dragers voor zijn diensten.

Dell krijgt flinke klappen

Dell krijgt flink wat klappen in de imploderende pc-markt en maakt bekend een winstdaling van 47 procent te zien in het derde kwartaal. Ook in het lopende vierde kwartaal zullen de marktomstandigheden uitdagend zijn, meldt het bedrijf. Reuters signaleert dat Dell het vooral moeilijk heeft in de concurrentiestrijd met Lenovo, dat steeds meer marktaandeel pakt. Dat vreet vooral aan de winstcijfers, want in het lopende kwartaal verwacht Dell wel een omzetgroei van 5 procent. Die omzet daalde in het afgelopen kwartaal nog wel met 11 procent naar 13,7 miljard dollar. Het netto inkomen kwam op 475 miljoen dollar. Het bedrijf moet het vooral hebben van de zakelijke markt voor servers en netwerkapparatuur. Consumenten besteedden liefst 23 procent minder geld aan Dell-spullen. Dat moet met de komst van Windows 8 verbeteren, zegt het bedrijf.

Nexus 4 besteld? Drie weken wachten

Degenen die in de Verenigde Staten snel dachten de Nexus 4 in huis te halen, moeten daarop drie weken wachten. De belangstelling is zo groot voor de smartphone dat het apparaat in de Play Store al snel was uitverkocht. Nu krijgen degenen die alsnog een bestelling plaatsen, een email dat de Nexus 4 niet eerder op de mat ligt dan over drie weken, schrijft Engadget. Google zou wel de verzendkosten kwijtschelden vanwege de leveringsvertraging. Ook kunnen mensen die besteld hebben hun bestelopdracht terugtrekken als zij bijvoorbeeld de nieuwe Nexus eerder kunnen kopen op een andere manier zoals een winkel van T-Mobile.