Ondanks een eerdere aankondiging te stoppen met Windows-tablets onder 10 inch, gaat Lenovo toch door met het uitbrengen van kleinere Windows 8-tablets. De Chinese fabrikant meldt dat in een persbericht.

Afgelopen week zei een Lenovo-woordvoerder nog dat de interesse voor kleine Windows-tablets te gering was. Ze zouden alleen goed verkopen in landen als China, Japan en Brazili├ź. De grote voorraad kleine Lenovo-tablets die in Amerika niet verkocht zijn zouden dan ook naar die markten gaan.

Eind dit jaar weer eentje

Lenovo komt toch op eerdere uitspraken en zegt eind dit jaar weer een Windows-tablet met het 8 inch formaat uit te brengen, in alle markten.

De huidige ThinkPad 8 en de Miix 2 verkochten matig. Met de grotere ThinkPad 10 zou het wel goed gaan. De ThinkPad 8 werd al vanaf de introductie geplaagd door problemen met het opladen en de accu, schermen die spontaan uitvielen en WiFi-problemen. De productie is inmiddels gestopt.

Gratis Windows-licenties kleine tablets

In april kondigde Microsoft nog aan dat Windows 8 voor tablets kleiner dan 9 inch voortaan gratis werd. Het schrappen van licentiekosten voor fabrikanten zou tot een impuls van de verkoop van de apparaten moeten leiden, maar die beslissing lijkt nauwelijks effect te sorteren.