LG Dispay heeft deze week in Zuid-Korea een verkoopverbod geëist tegen Samsung wegens het schenden van drie van zijn patenten rond lcd-panelen in de Galaxy Note 10.1-tablet, meldt persbureau AFP. LG Display eist ook schadevergoeding van 933 duizend dollar per dag dat Samsung het verbod zou overtreden.

Ook OLED-patenten

Beide Koreaanse fabrikanten zijn sinds september verwikkeld in een patentstrijd toen LG Display, een van de grootste producenten van tv's ter wereld, rechtszaken aanspande tegen Samsung Electronics en Samsung Display wegens patentinbreuken op het gebied van oled-technologie. LG zei dat vijf Samsung-producten, waaronder de populaire Galaxy S-smartphones en de tablet Galaxy Tab, inbreuk maakten op zijn patenten.

Samsung reageerde toen met een klacht tegen LG wegens het inhuren van voormalige ex-personeel van Samsung dat zich had beziggehouden met oled-onderzoek en in hun contract had staan dat ze niet voor de concurrent mochten werken.

Samsung vs Apple

Samsung is in meerdere landen verwikkeld in een hevige patentstrijd met Apple. In Nederland eist Samsung in zijn zaak tegen Apple sinds kort niet langer een verbod op de verkoop van iPhones en iPads. Samsung staat in Europa onder druk om niet te schermen met standaardessentiële patenten. De Galaxy-fabrikant probeert terug te slaan richting Apple met octrooien op onder meer 3G-technologie. De Europese Unie doet om die reden onderzoek naar vermeende antitrustpraktijken van Samsung.