Microsoft verraste vorige week vriend en vijand door plotseling met een eigen notebook op de proppen te komen, de Surface Book. Al direct bij de presentatie mompelde Asus-baas Shih al dat hij daarover een hartig woordje met Microsoft wilde praten, maar nu blijkt dat ook andere hardwarepartners van niks wisten, schrijft Business Insider.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft zijn vrienden onaangenaam verrast met een concurrerend product. Dat gebeurde ook al met de tablet Surface. Maar natuurlijk doet Microsoft er verder alles aan om de plooien glad te strijken, zoals ook na de presentatie van de Surface gebeurde. En dus blijft iedereen voor de camera glimlachen naar elkaar.

Vooral concurreren met MacBook

Terry Myerson, de baas bij Microsoft over Windows en consumentenhardware, is langs alle hardwarepartners (OEM's) geweest tijdens hun evenementen waar ze Windows 10-producten presenteerden, en meldde steeds maar weer dat Microsoft concurreert met Apples MacBook - en niet met andere Windows 10-notebooks.

"We hebben onze partners wel op de hoogte gesteld van ons productenevenement van vorige week, maar niet ingelicht over welke producten we zouden presenteren. Geheimhouding is een bekend gegeven in onze business, maar de relaties met onze partners staat altijd voorop", luidt het commentaar van Microsoft tegen Business Insider.