Gadgetblog Gizmodo doet 'exclusief verslag' van het geheime prototype tablet. Het gaat om een booklet met twee schermen van rond de 7 inch. Beide schermen zijn geschikt voor multitouch en een stylus.

Überagenda

Het idee achter de Courier is een soort digitale überagenda. Afspraken, notities, ideetjes, foto's en tekeningen kunnen in een handomdraai in het apparaat worden ingevoerd en bewerkt.

CNET meldt dat dit niet zozeer dé nieuwe tablet-pc van Microsoft gaat worden, maar dat het één van meerdere concepten is die Redmond momenteel in het diepste geheim uitwerkt. Courier zou al wel een 'vergevorderd prototype' zijn, weet Gizmodo.

Het apparaat wordt ontwikkeld door de Entertainment & Devices divisie van Microsoft, die ook verantwoordelijk is voor de Xbox en de Zune.

Al vaak geflopt

De tablet computer is bepaald niet nieuw: het concept is al vaak geprobeerd en geflopt. Bill Gates voorspelde zelfs in 2001 dat in 2006 de tablet-pc de bestverkochte pc zou zijn. In 2002 introduceerde Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, een speciale versie van Windows toegesneden op tablets. Maar de verkoop van het besturingssysteem en de apparaten waarop het draaide kwam niet van de grond.

Maar met de doorbraak van de e-reader lijkt er dit jaar weer een momentum voor de tablet te komen. De afgelopen tijd doken er steeds meer hardnekkige geruchten op over een mogelijke tablet van Apple. Daarvan is nog niets concreets vernomen.

Ook heeft Gizmodo foto's van twee smartphones die Microsoft in samenwerking met Sharp zou gaan uitbrengen. De namen van de twee toestellen: Turtle en Pure. Geruchten over een Microsoft-smartphone met de codenaam Pink circuleren al sinds dit voorjaar.