Het scherm zit vastgelijmd en dat is volgens iFixit een van de moeilijkste dingen: een foutje en het scherm barst. De deskundigen gebruiken een tool die de randen van het scherm verhit om de lijm losser te maken en wrikken het scherm dan los. Volgens iFixit gebruikt Microsoft een nieuwe lijmsoort die dit klusje nog lastiger te klaren maakt.

Ellende

Ook de accu zit zwaar vastgelijmd en de reparatiedeskundigen van iFixit hebben hem in hun teardown zelfs maar laten zitten. Niet omdat het onmogelijk is, maar voor de doeleinden van de reparatiegids was het de ellende niet waard.

Verder zitten verschillende componenten onder brackets die makkelijk verwrongen raken als je niet goed oppast. Een pluspunt is overigens wel dat de schroefjes gewone torx-schroeven zijn en geen pentalobes of ander afwijkend spul waar je gespecialiseerd gereedschap voor nodig hebt.

Wallpaper

Niet verwonderlijk komt ook de nieuwe versie weer uit op een 1 als eindcijfer qua repareerbaarheid. Om gebruikers te hulp te schieten heeft iFixit deze wallpaper gemaakt die je op je Surface Pro 6 kunt plaatsen om een beeld te krijgen van waar alle onderdelen zitten.