Voor het aanbieden van digitale tv op zijn nieuwe tablet gaat Motorola in de VS samenwerken met telecomaanbieder Verizon, meldt de Britse krant Financial Times op basis van anonieme bronnen. Met de tv-ontvangst wil Motorola zich onderscheiden van andere tablets, zoals de Apple's iPad. Het apparaat gaat mogelijk werken met Google Android. Motorola bracht eerder telefoons met Google's mobiele besturingssysteem uit.

Motorola's tablet verschijnt dit najaar op de Amerikaanse markt. Het apparaat krijgt een scherm van 10 inch, vergelijkbaar met die in de iPad. De tablet krijgt twee ingebouwde camera's voor videobellen, Adobe Flash-ondersteuning en de mogelijkheid de mobiele internetverbinding te delen als Wifi-hotspot. Motorola en Verizon willen geen commentaar geven op de plannen.

Apple verkocht al meer dan drie miljoen exemplaren van de iPad, die sinds vorige maand ook in Nederland te koop is. Tal van fabrikanten werken aan eigen tabletcomputers, zoals Samsung, Blackberry-maker RIM, Acer en Asus.

Mobiele tv

Mobiele digitale tv via de ether is tot nu toe in Nederland geen groot succes. KPN, dat gebruikt maakt van de uitzendstandaard DVB-H, heeft voor de mobiele tv-dienst maar enkele tienduizenden abonnees. Daarnaast bieden ook T-Mobile en Vodafone streams van tv-zenders via 3G aan.

Verizon gebruikt voor zijn V Cast-televisiedienst op mobieltjes zijn 3g-netwerk. V Cast werkt al op onder meer de Motorola Droids en toestellen van Samsung, LG en Nokia. Daarnaast heeft Verizon ook een iptv-dienst, FiOS.

In mei verklaarde Motorola-ceo Sanjay Jha dat een Motorola-tablet waarschijnlijk Android zou draaien. Welke versie van Android is nog onduidelijk.