De tablet komt, zoals eerder al aangekondigd, eind deze maand eerst uit in negen andere landen. De lanceerdatum is 28 mei en de landen zijn Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, meldt Apple. Consumenten in die landen kunnen vanaf aanstaande maandag pre-orders plaatsen voor de iPad. Dat is dan voor zowel de WiFi- als de 3G-uitvoering.

Tweede ronde

Nederland komt eind juli aan de beurt. Apple doet dan een tweede ronde voor landen buiten de Verenigde Staten. De iPad komt dan officieel uit in Nederland, naast ook België, Hongkong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk en Singapore. De exacte datum, de prijzen en de datum voor de start van de voorverkoop worden nog bekendgemaakt.

Eerder heeft Apple al de internationale lancering en verkoop van zijn tablet uitgesteld. Oorspronkelijk zou het apparaat eind april uitkomen op landen buiten de Verenigde Staten, maar dat is opgeschort naar eind mei. Dit vanwege de grote vraag in de VS. Daar zijn inmiddels al ruim een miljoen exemplaren verkocht.