Microsoft breidt in de komende weken het aantal landen uit waarin het zijn Surface-tablet met Windows RT verkoopt. Dertien nieuwe landen komen aan de beurt, waaronder ook Nederland. Verder zal de oorspronkelijk voor januari beloofde Surface Pro (met Intel-processor en volledig Windows 8) vanaf 9 februari te koop zijn in de Verenigde Staten en Canada. In die twee landen is de RT-tablet al verkrijgbaar.

Het 64 GB-topmodel van de RT is vanaf 9 februari beschikbaar in de landen waar dat tabletmodel op dit moment al te koop is. De Microsoft-eigen tablet krijgt in Nederland een instapprijs van 486 euro. Dat is dan het basismodel en zonder toetsenbordcover. Microsoft meldt het Nederlandse debuut nu aan Webwereld in een persbericht. Het Amerikaanse bedrijf wijdt ook een blogpost aan de landenuitbreiding voor Surface.

Meer accessoires

Verder brengt Microsoft nieuwe accessoires uit voor zijn eigen touch-tablet. Dit zijn drie verschillende uitvoeringen (Limited Edition) van de Touch-cover, die dienst doet als schermbedekking en (uitgeklapt) als touch-toetsenbord. Naast die drie covers komt Microsoft ook met een Wedge Touch-muis voor de Surface.

Al deze randapparaten zijn vanaf 9 februari te koop in de landen waarin de Surface nu verkrijgbaar is. Nederland is dus niet gelijk aan de beurt wat deze extra accessoires betreft. De twee standaard keyboard-covers (één touch-mat en één met fysieke toetsen) zijn wel meteen vanaf 14 februari te koop bij Microsoft.

De Limited Edition-covers hebben een designmotief op de buitenkant: Klik voor groot Update: Verduidelijkt dat de nieuwe design-accessoires niet gelijk naar Nederland komen.