Met de nPad wil de vanuit China opererende ondernemer Hugo Leijtens vooral het bedrijfsleven warm maken voor een tablet. "De iPad is voor zakelijk gebruik niet ideaal. Door een tablet met Windows 7 te maken is dit type apparaat interessanter voor gebruik binnen zakelijke it-omgevingen."

Leijtens mikt met zijn bedrijf Nexocial heel erg op de huidige tekortkomingen van de iPad. De nPad heeft meerdere usb-poorten om bijvoorbeeld te printen, heeft een webcam voor videobellen, kan Flash-content vertonen en staat ongelimiteerd multitasken toe.

Toch vallen sommige hardwarespecificaties tegen vergeleken met de Apple-tablet. Zo heeft de nPad een batterijduur van slechts circa 3 uur. Ook is de nPad wat dikker (18 mm), groter (10,1 inch) en zwaarder (0,9 kg) dan Apple's iPad.

Duurder dan iPad

De prijs van de nPad is relatief hoog: 849 euro bij nPadshop.nl. Waar de goedkoopste WiFi-versie van de iPad in Frankrijk en Duitsland 500 euro kost, daar moet voor de nPad bijna het dubbele uitgetrokken worden. In maart, bij de presentatie van de nPad op electronicabeurs Cebit, mikte Leijtens nog op een prijs van "ongeveer 500 euro in Nederland".

De nPad kan online op nPadshop.nl besteld worden en is vanaf begin juli leverbaar. "De nPad heeft in Nederland zeker de kans om een substantieel marktaandeel te veroveren door de juiste kanalen in te zetten om de nPad te verkopen", zegt Leijtens in een interview met The Next Web. "Zo zijn we bezig met de computer speciaalzaken, retailers maar ook de telecomoperators."