Nokia-topman Stephen Elop showt naast nieuwe gsm's in de Asha-lijn en twee smartphones in de Lumia-lijn ook een geheel nieuw Nokia-product. De Lumia 2520 is een eigen tablet van de Finse telefoonfabrikant, wiens devices-divisie wordt overgenomen door Windows Phone-maker Microsoft.

Windows RT in plaats van Windows Phone

De tablet draait Windows RT op een quadcore-processor (Snapdragon 800) van Qualcomm en is compatibel met 4G-netwerken. Nokia prijst de helderheid van het IPS-scherm (beschermd door Gorilla Glass 2) aan waardoor de tablet ook buiten in de volle zon goed gebruikt kan worden. Zoals hier in Abu Dhabi, zegt marketingtopman Ifi Majid die de Lumia 2520 demonstreert.

Nokia-topmannen Ifi Majid (links) en Stephen Elop laten de nieuwe tablet van de telefoonfabrikant zien:

Zie de gallery voor meer blikken op Nokia's RT-tablet. Majid en Elop (rechts) kijken naar het grote presentatiescherm waarop beeld van de 6,7 megapixel camera met Zeiss-lens van de Lumia 2520-tablet wordt geshowd:

Naast de (al enigszins verwachte) verrassing van een eigen tablet heeft Nokia ook nieuwe mobiele telefoons onthuld. Dit zijn nieuwe modellen in de gsm-lijn Asha, bedoeld voor de onderkant van de markt en voor ontwikkelende markten. Daarnaast twee nieuwe Windows Phone-smartphones van 6 inch: topmodel Lumia 1520 (met een quadcore-processor) en daaronder gepositioneerd de Lumia 1320 (met een dualcore-chip erin).

Nokia's marketingmanager Prima Sung demonstreert de Lumia 1520:

Update:

Beeld van de RT-tablet toegevoegd dat Nokia nu net online heeft gezet.