De problemen met de nieuwe tablet werden voor het eerst gemeld op 28 oktober. Microsoft tackelde de problemen vrij snel met verschillende updates. Het ziet er echter naar uit dat deze updates niet erg veel uit hebben gehaald. Microsoft's communityforum loopt nog steeds vol met meldingen van klagende gebruikers die allemaal hetzelfde melden:

Als de Surface Book wordt dichtgeklapt gaat het apparaat niet in sleep-mode waardoor deze oververhit raakt. Dit resulteert in een snel leeglopende batterij en soms zelfs in een Blue Screen Of Death.

Microsoft werkt aan een nieuwe firmware-update die deze bugs nu toch echt zouden moeten pletten. Wanneer deze update uit komt is nog niet bekend. Verschillende gebruikers melden op Microsoft's forum om het configuratiescherm te openen en naar energiebeheer te navigeren. In dat scherm kies je voor systeeminstellingen en daarna "Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen". Ten slotte selecteer je daar de slaapstand. Het is niet zeker of deze workaround voor iedereen werkt, maar het is het beste wat je nu kan doen tot Microsoft's update uitkomt.