De afgelopen week moest je echt je best doen om niet bedolven te worden onder iPad-nieuws: de Apple-tablet is mooi, leuk, nuttig, handig, gedoemd te mislukken, mist dingen, is zeer compleet, de naam bestaat al, oh het ding ook, nee toch niet, betaalbaar, zonde van het geld. De hypemachine van Apple draait weer op volle toeren en daar doen we graag een schepje bovenop. Wil Jasper hem nou hebben of niet?

Ruzie met computersystemen, "fail over, weet ik veel", statistieken die niet deugen, trage netwerken. Het is bal bij de politie met computersystemen, maar Jasper en Brenno kennen de problemen iets te goed. Ook zij worstelen nog wel eens met de invoer van informatie in computers. Blundert de overheid niet zelfstandig, maar kan het bedrijfsleven het ook?

CBP versus privacy

En ook aandacht voor het optreden van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Bij het registreren van kentekens heeft deze privacywaakhond de politie maar eens flink op de vingers getikt, want in Rotterdam bewaren de dienders kentekenregistraties 120 dagen voor het geval u in de toekomst een misdrijf pleegt.

Maar als de kentekenkwestie leidt tot ingrijpen van het CBP, waarom laat het College dan de OV-chipkaart links liggen? Daar wordt volgens experts de wet ook overtreden en dat terwijl het allemaal zoveel beter kan. En de kilometerprijs? Nou daar ligt het verhaal genuanceerder. U hoort het allemaal in deze aflevering van ICT-roddels.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.