Dat zegt Dirk Meyer, ceo van chipproducent AMD. Hij zegt er in een adem bij dat AMD nog steeds geen plannen heeft om actief te worden in de tabletmarkt, hoewel de komende processor Bobcat daar wel geschikt voor zou zijn. In een vraaggesprek met de Taiwanese website DigiTimes zegt Meyer zich te willen beperken tot chips voor desktops, notebooks en servers.

Netbooks blijven volgens Meyer interessant. Hij weerspreekt ook dat de groei in die markt significant afneemt. Voor volgend jaar ziet hij een groei van 20 procent, waardoor 20 tot 30 miljoen netbooks de markt zullen bereiken. Vanwege de beperkingen die netbooks qua capaciteit hebben, komt AMD ook met een platform voor ultradunne notebooks die ongeveer evenveel zullen kosten als netbooks. “We noemen dat marktsegment Super Mobility”, zegt Meyer tegen DigiTimes.

Bobcat

Volgend jaar komt AMD met een nieuwe processor die bedoeld is voor de netbookmarkt. De Bobcat, zoals de werknaam luidt, is ook te gebruiken voor tablet-pc’s, geeft Meyer toe. “Technisch zou dat geen probleem zijn, maar de keuze ligt bij de tabletleveranciers.”

De schijnbare koppigheid van Meyer ten opzichte van de tablets staat haaks op de bijstelling van de voorspellingen voor de pc-markt die Gartner onlangs deed. Gartner ziet in sneller tempo dan verwacht de netbookmarkt opgegeten worden door de tablets, met name door de iPad. Meyer zegt zich te baseren op “interne data”.