De bril (EyeForcer), meet hoe ver iemand gebogen zit over een tablet en geeft, via de geïnstalleerde app, een waarschuwing als dat het geval is. Als men deze waarschuwing te vaak krijgt wordt de app uitgeschakeld.

Het krijgen van een tablet-nek (ook wel tech-nek of Gameboy-ziekte genoemd) is een groot probleem waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Dit is vooral voor kinderen een groot probleem omdat hun wervels nog in ontwikkeling zijn en kunnen vergroeien. Bovendien krijgen gebruikers die regelmatig gebogen zitten over hun tablet hoofd- en rugklachten.

Android vs iOS

De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Al kan de iOS-versie geen apps afsluiten omdat Apple dat niet toelaat. iPad-gebruikers zullen dus alleen maar een notificatie krijgen. Ouders die zich zorgen maken over het afzetten van de bril hoeven dat niet te doen. De app detecteert dat en schakelt de app alsnog uit (of blijft notificaties uitsturen in het geval van iOS)

Kickstarter

De EyeForcer is op dit moment alleen nog verkrijgbaar via Kickstarter, de campagne loopt namelijk nog. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 2000000 Canadese Dollar moet worden opgehaald om het project te financieren. Als dit bedrag op tijd binnen is, zullen de brillen worden verscheept in november.