Rond het vertonen en promoten van Samsungs nieuwe Galaxy Tab 7.7 heeft Apple in Duitsland opnieuw een voorlopige juridisch overwinning behaald. Vrijdag bepaalde de rechter dat Samsung de gloednieuwe tablet, die donderdag officieel was aangekondigd, niet meer mocht tonen op de IFA, Europa's grootste elektronicabeurs in Berlijn.

De Tab 7.7, de kleinere opvolger van de Tab 10.1, die eveneens voorlopig door de Duitse rechter is verboden, was vrijdagochtend op de openingsdag van de beurs nog te zien op de Samsung-stand. De tablet was daarbij voorzien van een sticker met daarop de tekst 'niet te koop in Duitsland'. Later op de dag verdween hij plotsklaps en werden ook alle borden en beeldmateriaal over de Tab 7.7 verwijderd.

Bevestiging

Een woordvoerder van het Samsung-hoofdkantoor in Zuid-Korea bevestigde uiteindelijk tegenover persbureau's Yonhap en Bloomberg dat het bedrijf hiermee tegemoet kwam aan een nieuw vonnis. Samsung Duitsland wilde eerder niet op de rechtszaak ingaan. Een woordvoerder zei eerst dat Samsung de Tab 7.7 had verwijderd omdat de tablet niet in Duitsland in de verkoop zou zijn en dat Samsung meer aandacht wilde geven aan de nieuwe Galaxy Note.

Net als in Nederland en de VS voert Apple ook in Duitsland rechtszaken om de verkoop van Samsungs tablets te blokkeren omdat die te veel op de iPad zouden lijken. De Nederlandse rechter oordeelde vorige maand echter dat Samsung met de Tab 10.1 geen rechten van Apple heeft geschonden.

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.