Samsung presenteert volgende week tijdens de electronicabeurs IFA in Berlijn zijn Android-tablet Galaxy Tab. Dit apparaat is met een 7 inch scherm kleiner dan de iPad van Apple. De Galaxy Tab draait de nieuwste versie 2.2 van Android, blijkt uit een teaservideo die Samsung verspreidt. Volgens een Nederlandse Samsung-woordvoerder is de Galaxy Tab tijdens de IFA "voor het eerst in het echt te zien".

Videobellen

De Galaxy Tab heeft onder meer 3G, GPS, hd-video en een camera voor videobellen, zo maakt het promotiefilmpje duidelijk. Samsung levert ook diverse extra apps mee met Android. Dat zijn onder meer Swype voor snelle tekstinvoer, een app voor het lezen van e-books en een programma dat via het dlna-protocol mediabestanden tussen de tablet en andere apparaten kan uitwisselen.

De prijs is nog onbekend. Samsung voert de productnaam Galaxy ook voor zijn high-end smartphones.

Hausse aan tablets

Alle grote elektronicafabrikanten brengen de komende maanden tablets op de markt. Diverse pc-makers hebben inmiddels last van de iPad doordat de verkoop van netbooks daalt.

Elektronicaproducent MSI heeft nu net laten weten zijn tablet met Windows 7 uit te stellen tot begin komend jaar. Het wacht op nieuwe, krachtigere chips (codenaam Oak Trail) van Intel. De geplande Android-tablet van MSI komt wel nog voor het lucratieve kerstseizoen op de markt.