De levering aan winkelketens in Nederland staat inmiddels op stop omdat Sony Nederland eerst de huidige voorraad wil controleren op een mogelijke fabricagefout. Eind vorige week werd bekend dat de tablets ondanks de belofte dat ze waterdicht zouden zijn, toch water inlaten. Sony Nederland roept tevens klanten op contact te zoeken met het servicecenter als zij een dergelijk lek vermoeden.

Woordvoerder Hans den Heijer van Sony Nederland zegt tegen Webwereld dat het gaat om “een kleine opening tussen het displaypaneel en de achterzijde van het product", maar hij voegt eraan toe dat het lek “geen enkel veiligheidsrisico oplevert voor de consument." Ook zou het functioneren van het apparaat niet in gevaar zijn.

Lek is niet met blote oog te zien

Volgens Den Heijer kan het lek niet met het oog worden gezien, daar is “gespecialiseerde apparatuur" voor nodig. De honderden consumenten in Nederland die eraan twijfelen of de tablet wel goed is, kunnen zich aanmelden voor een inspectie met die apparatuur. Dat gaat niet via een van de vijftig winkels die het apparaat hebben verkocht maar rechtstreeks bij Sony op een supportpagina op de website.

Sony is bezig de serienummers te bepalen van de door de fabricagefout getroffen toestellen. Als die bekend zijn worden die eveneens op de website van de fabrikant geplaatst. Dan wordt ook meer bekend over de startdatum van het gratis inspectieprogramma waarvoor klanten zich kunnen aanmelden. De verwachting is dat dat vanaf eind deze maand kan. Den Heijer zegt dat er bij Sony Nederland nog geen klachten zijn binnengekomen.