Het probleem wordt inmiddels de "Flickergate" genoemd en komt bij steeds meer gebruikers voor. 1800 woedende gebruikers hebben inmiddels een website opgericht omdat zij niet blij zijn met hoe Microsoft het probleem afhandelt.

"De flikkerproblemen ontstaan meestal een jaar na aankoop als de garantie al is verlopen. Dat betekent dat gebruikers 800 dollar moeten betalen om het apparaat te laten repareren en meestal hebben de vervangen/gerepareerde apparaten hetzelfde probleem." Gebruikers klagen steen en been op het supportforum, maar Microsoft lijkt het probleem niet te erkennen.

Warmteprobleem

Het geflikker van het scherm lijkt een hardware probleem te zijn dat ontstaat door oververhitting. Gebruikers hebben inmiddels een "workaround" gevonden die harde schijf-eigenaren misschien nog zullen herkennen.

Hoewel deze oplossing vaak meer kapot maakt dan repareert, lijken er toch mensen die zijn die op deze manier daadwerkelijk hun opslagapparaat tot leven hebben kunnen wekken. Verschillende gebruikers doen nu hetzelfde met hun Surface Pro 4 en het lijkt (tijdelijk) te werken.


Op de volgende pagina: Microsoft's reactie

"Wij zijn ons ervan bewust dat sommige gebruikers problemen hebben met schermflikkeringen op de Surface Pro 4 en houden de situatie nauwlettend in de gaten. Gebruikers die last hebben van dit probleem moeten contact opnemen met Microsoft Support," zegt een Microsoft-woordvoerder tegen The Verge.

De Flickergate-groep neemt hier geen genoegen mee. "De Surface Pro wordt neergezet als een prijzig premium-apparaat. Microsoft zou daarom dit probleem moeten erkennen en met een algemene oplossing komen. Als dit een hardware probleem is, dan moet Microsoft een terugroepactie starten voor de getroffen apparaten."

Het is nog niet bekend hoe Microsoft dit probleem gaat aanpakken.