Begin deze maand werd al duidelijk dat de Surface Pro in de Verenigde Staten, Canada, China, Hong Kong en Taiwan 100 dollar in prijs is verlaagd. De Nederlandse prijsverlaging is inmiddels al doorgevoerd in de Microsoft Store, waar de 64 GB-versie nu 786 euro kost en de 128 GB-versie nu 886 euro. De nieuwe prijzen zijn permanent, meldt Microsoft Nederland aan Webwereld.

Verkoop Surfaces flopt

De verkoopaantallen van Microsofts tablets, zowel de Surface Pro als de Surface RT vallen zwaar tegen. Eind juli werd bekend dat het bedrijf 853 miljoen dollar heeft omgezet met zowel de Surface RT als de Surface Pro.

Dat terwijl eerder al duidelijk werd dat Microsoft 900 miljoen dollar moest afschrijven op geplande verkopen van de Surface RT. Die Windows RT-tablet wordt ook in Nederland al met diverse kortingen aangeboden. Ondertussen heeft chipfabrikant Nvidia gezegd dat het Microsoft chips levert voor de Surface RT 2.

Nvidia en Surface RT 2

Microsoft ziet desondanks zakelijke Surface-markt in Nederland. Eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat de Surface in Nederland uitkomt voor bedrijfsgebruikers. Microsoft heeft daarbij de resellers Insight en Scholten Awater aangetrokken en geautoriseerd voor de zakelijke wederverkoop van zowel de Surface RT als de Surface Pro.

De reden voor de uitverkoop van de Surface Pro in Nederland is meer gebruikers genereren, zo laat Microsoft Nederland weten. "Wij merken veel enthousiasme onder de huidige gebruikers van de Surface Pro en hopen dat er met de nieuwe prijzen meer mensen gebruik van gaan maken. Daarom is ook de prijs van de Touch Cover verlaagd", meldt Microsoft-woordvoerster Julie de Widt-Bakker. Dat toetsenbord met geïntegreerde touchbediening kost nu 79,99 euro in de Microsoft Store.

Een review van de Surface Pro door de Consumentenbond:
Update 17.51 uur: Reactie Microsoft Nederland toegevoegd