De Surface RT, die op een ARM-processor draait, krijgt nu een update die de betrouwbaarheid van WiFi-verbindingen moet verbeteren. Microsoft meldt in de release notes dat bepaalde problemen met 'beperkte' verbindingen zijn opgelost. Dit betreft dan WiFi-verbindingen die als slecht worden gezien door de Microsoft-tablet.

Systeemcrashes

Op Patch Tuesday van vorige maand heeft de leverancier hier ook al een patch voor uitgebracht, weet de Britse ict-nieuwssite The Register te melden. Met de update van deze maand worden nog meer WiFi-problemen aangepakt. Daaronder een verbetering van de ontvangst zodat de ARM-tablet een groter aantal access points aankan. En ook een bug waardoor het hele systeem kan crashen door WiFi.

Naast de RT-tablet krijgt ook de Pro-tablet, met Intel x86-processor en Windows 8 Pro erop, fixes voor drivers en de systeemfirmware. Deze patches pakken problemen aan met touch-bediening van het bootmenu in BIOS-opvolger UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), verbindingsproblemen met Microsofts touch-toetsenborden, en een fout waardoor het aan- en uitzetten van de vliegtuigmodus de hele WiFi-driver uitschakelt.