Asus schenkt de wereld een nieuwe phablet: een kruising tussen een tablet en een smartphone. De FonePad is 7 inch groot draait Andorid 4.1 (Jelly Bean) en beschikt over dezelfde belfuncties als een smartphone.

Gebruikers kunnen de tablet desgewenst aan het oor houden tijdens een telefoongesprek, zo legt productmanager Chris Chang van Asus uit in de video. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een bluetooth-headset of normale koptelefoonaansluiting. Toch is het apparaat volgens Asus in eerste instantie bedoeld als tablet.

Nieuw chipplatform Intel

De Fonepad draait op het nieuwe Intel-chipplatform Lexington. Het in januari op CES gepresenteerde platform maakt gebruik van een 1,2 GHz Atom Z2420-processor die is geoptimaliseerd voor Android-applicaties. Het platform maak onderdeel uit van de vorige maand aangekondigde koerswijziging van Intel.

De Asus Fonepad komt in een 8 GB en 16 GB-versie, waarvan waarschijnlijk alleen de eerste versie naar Nederland komt. Deze heeft een adviesprijs van 219 euro. De opslagruimte is uit te breiden met microSD. Vanaf maart verschijnt de phablet op de markt.