"Alle grote pc-fabrikanten presenteren een tablet tijdens Computex", zegt Chang Li van de Taipei Computer Association, mede-organisator van de Computex-beurs begin juni, tegenover de IDG News Service. Chang wil niet zeggen welke chips of software de tablets gebruiken. Grote Taiwanese fabrikanten zijn Acer, Asus, MSI, Gigabyte, Quanta en Compal. Deze merken komen dus allemaal met eigen iPad-rivalen.

Asus en MSI

Asus-medewerkers hebben eerder al gezegd dat het bedrijf van plan is later dit jaar met een eigen tablet de concurrentie aan te gaan met Apple. MSI toonde tijdens de CES-beurs in Las Vegas in januari al een 10 inch-tabletcomputer met Google Android. Dat model had een Nvidia Tegra-chip.

MSI kijkt echter vooralsnog de kat uit de boom. "We wachten het antwoord van de markt op de iPad af", aldus Erika Jean, marketingdirecteur bij MSI. Het lanceren van een iPad-achtig apparaat is volgens haar 'duur en riskant'. Computex vindt plaats van 1 tot en met 5 juni in de Taiwanese hoofdstad Taipei.

JooJoo en nPad

Tijdens de Cebit-beurs in Hannover toonden Nederlanders hun iPad-rivaal met Windows 7, de nPad. Het apparaat is bedoeld voor gebruik binnen bedrijven. Het Singaporese Fusion Garage startte deze week na wekenlange vertraging met het leveren van zijn JooJoo-tablet. Apple's iPad ligt op 3 april in Amerikaanse winkels.